CFR Cluj a castigat Cupa Romaniei Timisoreana

CFR Cluj a realizat eventul si in acest an, castigand miercuri seara si Cupa Romaniei Timisoreana 2009/2010, dupa ce a trecut in finala de la Iasi de FC Vaslui, cu 5-4, dupa loviturile de la 11 metri.


Dominată în cea mai mare parte a timpului de joc, campioana a avut nervii mai tari la penalty-uri

72 de kilometri despart Iaşiul de Vaslui. Un traseu rapid cu maşina, cît o repriză, pe care trupa lui Lăcătuş s-a lansat viclean din start pentru a muta locaţia Cupei României, cantonată în ultimii doi ani în vitrina Clujului.

51 de secunde. Abrupt, fără semnale de tatonare, atît i-a fost suficient lui Wesley pentru a declanşa freamătul tribunei galbene, la un şut necalibrat. Lăcătuş a sărit ca ars, iar galben-verzii păreau însetaţi să tranşeze disputa cînd jucătorii CFR-ului abia intrau în atmosfera din Copou. Gratulat de Cîrţu, Sînmărtean a desenat cîteva trasee în faţa apărării etanşe a vişiniilor, dar impresia artistică nu are rubrică pe tabelă.

Vasluiul cu elan, CFR-ul cu calm

Stăpîni în jumătatea proprie, clujenii şi-au scos săgeţile otrăvite abia după trasorul lui Gabi Mureşan, peste buturile lui Hăisan (14). Nu e timp de respiro, Raul Costin replică printr-o lovitură de cap, iar apoi printr-un şut anemic, lipit de mănuşile lui Nuno Claro (21).Ardelenii s-au săturat de taifunul galben şi l-au scos pe Hăisan în prim-planul meciului, cu două parade, la atacul-blitz purtat de Kone şi finalizat sub bară de Deac (34), apoi la cornerul înşelător semnat De Zerbi (35). Tot italianul adus de la Napoli a parafat şi ultima ocazie de gol a primei reprize, însă Hăisan s-a arcuit spre colţul lung (43).Ratări în serie

Show impresionant la pauza meciului, dar, pe gazon, începutul a fost greoi. Tot cu Vasluiul în rol de dirijor, în vreme ce "feroviarii" au tot aşteptat ardeleneşte breşa din defensiva adversă. Lăcătuş a renunţat la fantezia lui Sînmărtean şi a aruncat pe gazon un muncitor, Milisavljevici, iar din bocancul sîrbului a răsărit prima ocazie a părţii secunde, cu Gheorghiu la finalizare (51).Cornerele s-au derulat succesiv la poarta lui Nuno Claro, dar Wesley şi Milisavljevici au alunecat în faţa finalizării. CFR s-a clătinat, însă a scăpat cu faţa curată, ripostînd prin două faze fixe ale lui Gabi Mureşan (74, 77). Mandorlini l-a introdus pe Bottone pe final, pentru a duce meciul în prelungiri, Vasluiul nu a abdicat nici el, iar Wesley a tras razant alături (83).Suspans în prelungiri

În timpul suplimentar, s-a jucat mai precaut, oboseala coborînd uşor-uşor în gleznele fotbaliştilor. Faulturile s-au înmulţit, crampele musculare la fel, astfel că s-a apelat la loviturile de departajare de la 11 metri. S-a tras la poarta în spatele căreia s-au aflat suporterii clujeni, motiv pentru Lăcătuş să protesteze vehement. Deaconu nu s-a lăsat înduplecat, a trimis campionii au stat mai bine la psihic şi au capturat a treia cupă consecutiv.


"Nuno Claro s-a antrenat la penalty-uri, nu întîmplător a scos lovitura lui Milisavljevici. Nici eu nu credeam c-o să luăm atîtea trofee în doar cîţiva ani, dar vom mai stabili recorduri!"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR

"O finală extraordinară! Vasluiul a pierdut însă din cauza lui Milisavljevici. Păi, aşa se bate un penalty? A tras la mişto!"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Înainte de a intra, pe finalul meciului, Mandorlini m-a ridicat de pe bancă şi mi-a zis: <Hai, că sigur se ajunge la penalty-uri şi tu baţi bine!>"
Nicolae Dică, atacant CFR

"Vasluiul merita să cîştige. A jucat mai bine, deşi a fost afectată de calitatea gazonului devenit prost din cauza ploii"
Ionuţ Lupescu, director general FRF

"Sînt mulţumit de cum a jucat echipa, am făcut lucruri extraordinare la Vaslui în acest sezon. Nu veţi afla înaintea patronului dacă plec sau nu"
Marius Lăcătuş, antrenor FC Vaslui

"Am fost peste CFR la toate capitolele. Nu din cauza lui Milisavljevici am pierdut finala. La penalty-uri e loterie, nu fotbal"
Burdujan, atacant FC Vaslui

"Am luat toate trofeele interne încă din primul an aici, aşa cum au făcut Mourinho în Italia şi Ancelotti în Anglia. E adevărat că Vaslui a jucat mai bine, dar nu mă interesează asta"
Andrea Mandorlini, antrenor CFR

Cadu trebuia eliminat!

O altă fază controversată s-a petrecut în minutul 110. Atunci, Edimar l-a faultat din spate pe Burdujan, scăpat pe contraatac, iar fundaşul stînga al clujenilor a fost avertizat, corect, de Deaconu. În secunda următoare, Cadu l-a călcat pe atacantul moldovean pe genunchi (foto), fără ca arbitrul să-i acorde măcar un "galben"!Ultimul meci pentru Lăcă

Finala Cupei a reprezentat cel din urmă joc al lui Marius Lăcătuş pe banca lui FC Vaslui. "Fiara" a anunţat recent că e hotărît să părăsească România ca să emigreze în Spania şi ia în calcul chiar să renunţe definitiv la antrenorat. Lăcătuş nici nu a mai participat la festivitatea de premiere aseară, lăsîndu-i doar pe elevii lui să primească medaliile destinate învinşilor. Porumboiu a ţinut să spună după meci că l-ar păstra pe Marius şi pentru sezonul următor.ProTV-ul a decis

Înaintea executării loviturilor de departajare de la 11 metri, Marius Lăcătuş şi ceilalţi vasluieni au protestat vehement la decizia lui Deaconu ca penalty-urile să se bată la poarta în spatele căreia se afla galeria clujeană. Arbitrul bucureştean s-a scuzat: "Televiziunea care transmite meciul a hotărît aşa!". Ionuţ Lupescu l-a susţinut la final, însă Lăcă tot n-a fost convins: "Mai normal era să se tragă la sorţi"."Clujul nu e campioană!"

Adrian Porumboiu e convins că în viitor va aduce Cupa României în Moldova. "Vasluiul a fost echipa mai bună, a dominat, dar, din păcate, CFR-ul nu poate fi numită campioană, cît timp nu a marcat în timpul regulamentar. Am avut tăria să ducem meciul 120 de minute, însă n-am avut noroc la loteria penalty-urilor. Cupa se duce acum la Cluj, dar pînă la urmă va ajunge şi în Moldova", a spus Porumboiu.Supăraţi de artificii

La final, o femeie care locuieşte în Copou a venit să reclame jandarmilor şi reprezentanţilor FRF că nu poate să se odihnească din cauza gălăgiei! "E un eveniment important, asta e!", i-au spus oamenii de ordine. "Incredibil, am venit să mă plîng şi ei mă iau la mişto. Cum dau ei cu artificii la miezul nopţii?! Nu trebuie să suporte toată lumea gălăgia lor", a spus supărată ieşeanca.Contre Deac - Peralta

Ciprian Deac a avut probleme din cauza gazonului. Internaţionalul român a ratat o preluare în poziţie favorabilă, alunecînd. Mandorlini a izbucnit de pe margine şi l-a admonestat pe mijlocaşul său. Deac a avut o ieşire nervoasă în minutul 17, după ce Peralta i-a reproşat modul în care a ales să joace o fază de atac. Ciprian a ripostat, cei doi jucători adresîndu-şi cuvinte grele. o)"Antrenorul" De Zerbi

Mijlocaşul împrumutat de la Napoli a fost extrem de implicat la meciul de aseară. De Zerbi a bătut majoritatea fazelor fixe ale clujenilor. Italianul a încercat să dea gol direct din corner, însă Hăisan a fost la post. De Zerbi a discutat şi cu antrenorul său, fiind nemulţumit de poziţionarea echipei la un contraatac al moldovenilor. Jucătorul vişiniilor i-a cerut vehement lui Mandorlini să intervină.Atitudini diferite

Marius Lăcătuş a ieşit destul de rar de sub copertina băncii de rezerve pentru a le da indicaţii jucătorilor săi. În schimb, Andrea Mandorlini a urmărit întreaga partidă de la limita spaţiului tehnic. "Fiara" a dat primele semne că vrea să facă modificări în "11"-le de start. Fostul tehnician al Stelei l-a trimis la încălzire pe Milisavljevici încă din minutul 10 al partidei.Au cerut penalty

În minutul 66, în careul "oaspeţilor" a avut loc o fază încinsă, în care Peralta a părut să lovească mingea cu mîna, iar Gabi Mureşan l-a obstrucţionat pe Pavlovici. Lăcătuş şi ceilalţi de pe banca moldovenilor au cerut insistent "centralului" Alexandru Deaconu să dicteze lovitură de la 11 metri, însă arbitru-brichetă a lăsat jocul să continue.INBOX

- Wesley a început slab meciul. Atacantul l-a căutat cu o pasă pe Sînmărtean, dar mingea a ajuns direct în afara terenului. Tot brazilianul a fost cel care s-a enervat, strigînd la coechipierul său.


- Gabi Mureşan a încercat poarta de la 45 de metri! Închizătorul lui CFR a executat o lovitură direct spre buturile lui Hăisan, deşi mingea se afla la 10 metri de mijlocul terenului. Balonul trimis de "Muri" a trecut puţin peste. Faza a avut loc în minutul 14.


- La pauza meciului a avut loc un spectacol grandios de lasere şi artificii. Fanii au aplaudat minute în şir după terminarea show-ului.

Taguri: cfr cluj   fc vaslui   finala  

27.05.2010

Comentarii

Alexvib @ 03.10.2017 08:16
Компания выполняет ремонты жилых и нежилых помещений. от фундамента, проекта, дизайна, до реализации конечного результата.

Alexvib @ 03.10.2017 08:16
Компания выполняет ремонты жилых и нежилых помещений. от фундамента, проекта, дизайна, до реализации конечного результата.

WebPilotbop @ 18.01.2017 19:06
Search Engine Optimization (SEO) - is an internal and external optimization in order to move your wesite first position in search results on major search engines. Potential buyers are showing their interest in some products / services by entering the query into a search engine. So they are willing to buy this product / service. The higher your site is, in the SERPs, the more likely that the interested buyer will get on it. And the more the content of the site meets the needs of the user, the more likely he will make a purchase. Modern search engines operate in such a way that in the first place appear sites that best meet the user's request. In building the list of importantce next aspects are analyzed: structure of the site, its text content, technical data. High-quality internal and external optimization for 2-3 months will bring your web-resource in top 3 search results. SEO-optimization involves the formation of so-called "semantic query engine," which is a list of the most effectively "selling" words and phrases often introduced into the search users. Website promotion on the Internet involves several stages: Formation of semantic core: an analysis of the most popular search queries among potential visitors, and then based on this list are selected the most "selling" keywords. Optimizing your website for internal factors: first, our specialists will carefully analyze the content of a site to determine that from a technical point of view, the site meets the requirements of search engines. Based on these results we give general recommendations to improve the indexing of your website in search engines, as well as correction of texts on the website. Strengthen the credibility of the site: the search algorithm includes a modern setting "credibility" of the website. The more links to a particular resource, the more authoritative it is considered, and the higher will appear in the SERPs. Accordingly, in order to improve the position of your website, we place text links to it from third-party websites. Competitor Analysis: in the process of search engine promotion website, our specialists also conduct research on websites of competitors. This allows you to develop a more effective strategy to optimize your website and get around opponents. Features SEO-promotion: - Target audience - users by entering a search query, thus already demonstrated interest in a particular product or service. Once on the page with the relevant information, they are potentially ready to make a purchase. - Low price to attract customers - compared to more traditional advertising media (press, radio, TV), - SEO-promotion - is an inexpensive and effective way to attract customers. - Time - due to certain features of the search engines results optimizer site will be visible only after several months.

FpgGDuXloKu @ 26.03.2012 13:48
dgiX5A , [url=http://duabzaeafhxs.com/] duabzaeafhxs[/url], [link=http://hvxzbbyrbygr.com/ ]hvxzbbyrbygr[/link], http://ilrrbelcqlks.com/

vlZqAUUnhrELkKM @ 25.03.2012 12:38
CvkNRY <a href="http://uycjsdmggfml.com/ ">uycjsdmggfml</a>

FIYIxhVNBMi @ 24.03.2012 19:56
Consider becoming a freind of TH1NK on Facebook for the latest release news, Scripture, and stories of encouragement.You can see the entire list of TH1NK books on the students page at navpress.com.Thanks for supporting TH1NK!

adrian @ 29.05.2010 02:51
sunt vasluian si asta e ,in romania tot spaga si hotia este la putere.sunt in spania de 5 ani dar asa ceva nu am mai vazut..hotie pe fata ,,nu se compara fotbalul de la ei cu al nostru dar si al nostru e fain daca nu ar fi atata coruptie,,astea sunt jocuri politice facute de cei de la FRF ca asa traiesc si ei,,,se vede fff clar....FORTA VASLUI,,,o sa fie o echipa de invidiat la anu..salutare la toti vasluienii si prietenilor din negrestiva pup HAI VASLUI FII TARE CA ASA MERGI MAI DEPARTE,,

Miki @ 27.05.2010 17:15
CFR CFR numele tau e victorie!!!!!!! S-a vazut adevarata valoare a Romaniei. Restul fotbalului e CAN CAN!!!!!:)))) PS:si invidie:))))

Bianca @ 27.05.2010 16:26
HAI CFR!!!

CFR @ 27.05.2010 13:05
stimabila doamna Marilena... dupa cum spuneti "multor altor oameni de fotbal" asumati ca va pricepeti... dar uitati totusi ca CFR a facut maiu multe puncte in CL decat steaua desi a jucat cu adversari mai grei. v-as recomanda sa va intoarceti inapoi in bucatarie si sa lasati comentariile rautacioase. Forza CFR!

Hannibal @ 27.05.2010 11:32
un meci frumos,sunt din Vaslui,meritam Cupa,dar scorul final decide,Bravo CFR,bravo Vaslui

adrian @ 27.05.2010 11:02
sa mai zica cfr ca nu tin arbitrii cu ei. Cred ca Muresan trebuia sa ia cel putin un cartonas galben, l-a depasit la toate capitolele Wesley, si ia dat dovada si ca are caracter

MARILENA @ 27.05.2010 10:59
IMI PARE RAU CA CFR A ACASTIGAT CUPA, DUPA PAREAREA MEA SI MULTOR ALTOR OAMENI DE FOTBAL, A FOST CLAR DEPASITA DE VASLUI. DE FAPT CASTIGATOAREA ACESTEI CUPE IN INIMILE MULTOR ROMANI ESTE VASLUI. O SA FACETI VREO 2 PUNCTE IN LIGA, MAI CEVA CA STEAUA

ionutz @ 27.05.2010 07:42
imi pare rau ca nu a castigat vasluiul.mai bine pierdea cfr cluj

   «       1   2   3     

Comenteaza

capcha

Dinamo
Dinamo
1:1 CFR Cluj
CFR Cluj
24.03.2010 21:00

Semifinală tur, 24.03.2010

FC Brașov
FC Brașov
1:0 FC Vaslui
FC Vaslui
25.03.2010 20:00

Semifinală tur, 25.03.2010

CFR Cluj
CFR Cluj
2:1 Dinamo
Dinamo
14.04.2010 20:15

Semifinală retur, 14.04.2010, ora 20.15, Cluj Napoca

Goluri: Dica (51), Traore (78) / And.Cristea (73)

FC Vaslui
FC Vaslui
4:0 FC Brașov
FC Brașov
15.04.2010 20:15

Semifinală retur, 15.04.2010, ora 20.15, Vaslui

Goluri: Costin ('28), Wesley ('29), Sanmartean ('53), Costly ('73)

CFR Cluj
CFR Cluj
versus FC Vaslui
FC Vaslui
26.05.2010 21:00

Finala Cupei Romaniei, 2009/2010

Iasi, stadionul Emil Alexandrescu

Drumul spre finală 2010

OPTIMI DE FINALĂ
27, 28, 29 oct. 2009
(vezi AICI rezultatele)
SFERTURI DE FINALĂ
17, 18, 19 nov. 2009

(vezi AICI
rezultatele)
SEMIFINALE
24, 25 martie 2010 (tur)
14, 15 aprilie 2010 (retur)

(vezi AICI rezultatele)
FINALA CUPEI ROMÂNIEI
26 mai 2010
(Iași)
CFR Cluj - FC Vaslui 5-4

FINALA 2008/2009
13 iunie 2009, Târgu Jiu
CFR Cluj - FC Timișoara 3-0
Deac (6), Peralta (28), Culio (53)

Podiumul

Steaua   20 Cupe
Rapid     13  Cupe
Dinamo 12  Cupe

Finale

72 de finale s-au jucat din 1934 pînă în prezent.
Vezi toate rezultatele

Top scoruri

2-1 este cel mai întîlnit scor al finalei Cupei României. El s-a înregistrat de 15 ori pînă acum. Pe locul secund este 1-0 (de 11 ori), urmat de 2-0 (de 10 ori).

Totul despre Cupă

Arhiva Stiri

L M M J V S D
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31